Foodboxen

Foodboxen

Een foodbox of maaltijdbox is een (aan huis geleverde) doos waarin alle ingrediënten zitten waarmee je aan de slag kan voor een aantal dagen koken. Ideaal voor mensen die wat afwisseling willen of geen zin of tijd hebben om dagelijks boodschappen te doen. Andere voordelen zijn dat het gewoon makkelijker is, je verser en gevarieerder gaat eten, zorgt voor inspiratie en dat je minder verspilling hebt. Nadelen zijn dat je minder kan bepalen wat je eet, je de producten niet zelf kan uitzoeken op kwaliteit en versheid en ook de prijs (alhoewel Marley Spoon beweerd dat zijn foodbox goedkoper dan de supermarkt is).

Terwijl in andere landen de foodbox al een plaats op de markt heeft ingenomen moet het in Vlaanderen nog allemaal losbarsten. Zo besteld in Nederland al ongeveer 4% van de huishoudens met regelmaat een maaltijddoos en overweegt 2 op de 10 huishoudens er eentje te bestellen.

In Vlaanderen zijn er voorlopig vijf leveranciers van foodboxen die over heel Vlaanderen leveren en nog enkele anderen die (voorlopig) enkel lokaal leveren. Ons doel is deze te testen en onze ervaringen met foodboxen te delen op deze blog.

En tenslotte de meest gestelde vraag: Wat is nu de goedkoopste foodbox of maaltijdbox?